неделя, 29 май 2011 г.

Половината българи живеели в безтегловност

Повече от половината българи (53,12%) днес се чувстват напълно безпомощни да си налеят чаша с вода, без да се намокрят от главата до петите въпреки членството на България в Европейския съюз и независимо от успешното управление на правителството. Усещането за живот в условията на пълна безтегловност мотивира отказа им да разкъсат оковите на родната планета и да се понесат в безкрая на междузвездното пространство.
Това показа национално непредставително асоциологическо проучване, осъществено от ПР 1 България.

Бихте ли заминали за Космоса?


На другия полюс са настроенията на близо една трета от анкетираните (30,5%). Макар и категорични, че се разделят със земната благодат и поемат по трудния, но изпълнен с неочаквани перипетии и космическа слава път на междузвездния пионер – първопроходец, те са водени от различни мотиви. Половината от тях са готови да инвестират по два билета за маршрутка, но императивно настояват за известен комфорт и сигурност по време на полета.
Най-желаната космическа дестинация е Сатурн. Всеки десети от респондентите вижда именно тази планета като ново начало в живота си, но поради финансови и емоционални причини се уповава основно на политиците. Това е и единствената група в извадката, която свързва бъдещето си с изпълнението на нечии политически обещания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар