неделя, 12 юни 2011 г.

Да слезеш от небето на 39


Радостин Димитров от Варна е на 39 години. Той е Магистър по военно изкуство и наука и Магистър летец-пилот за ВВС.

При втория си самостоятелен полет със своя МиГ-21 е принуден да катапултира от височина 20 метра. Подобни скокове са изключително рисковани, понеже поради малката височина те приличат повече на свободно падане, отколкото на парашутно приземяване. Оцелява и се връща отново във военната авиация. Посвещава следващите 15 години от живота си на военновъздушните сили. Лети на 5 типа бойни самолети и прекарва във въздуха над 300 летателни часа.

От 3 месеца е управител на „Р.Д. Маркетинг & Консулт”-ЕООД.

Любимо занимание: Литература по военна дипломация, игрални и документални филми (гледане без субтитри и с по-висока скорост на възпроизвеждане 1,4-1,5 за поддържане на езиковата си подготовка), комуникация с любими хора, приятели и познати, пътешествия и тяхното документално отразяване.

Девиз: „От всяка ситуация, дори и безнадеждната има изход, но трябва да бъде потърсен и намерен”, “Integrity, Service, Excellence (заимстван от основните морални ценности на ВВС на САЩ)”.

Кауза: Пулсар, раздаващ безпределно своята енергия и доброта.

Успехи: Успехите си дължа на хората и средата, и хармонията между тях.

Проблеми: Те са неизбежни, но не и нерешими. Начинът, по който ги решаваме обаче ни откроява един от друг, и винаги заедно е по-доброто решение.

Стремежи: Винаги сред първите и най-добрите лидери.

Най-важното нещо: Да приемаме с достойнство и гордост Космоса вътре в себе си.

Най-ценното нещо: Да не нарушаваме баланса межу вътрешния и заобикалящия ни Космос, защото те са едно цяло! За съжаление твърде късно осъзнаваме този факт, и твърде късно го предаваме на следващите поколения изобретатели и философи.

Следваща цел: Моя актуална цел винаги е била да достигна хоризонта на възможностите си, и това не е задължително постижимо в рамките на краткия и мигновен живот. Моя следваща цел обаче е достигайки този хоризонт, да отправя поглед до останалите такива, които сега са невидими, но съм безкрайно убеден, че вече съществуват, и да продължа да ги покорявам последователно и целенасочено.

Автопожелание: Да се разкривам все повече и повече, колкото и изморително да е това в края на деня! Това което пожелавам на себе си, аз винаги пожелавам и на другите, а то е: Успех и Късмет!

Нашият бит и съзнание се променят, и това е за добро. Това, което се изисква от всички нас е да събудим нашата изобретателност на още на по-ранен етап в живота, да моделираме и променяме бъдещето си и непрекъснато да се адаптираме към новите предизвикателства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар